Kohde Niittysillankulma 1, Espoo
Kategoria Asuminen
Työryhmä Juha Kämäräinen, Emma Kämäräinen, Janne Järvinen
Laajuus 114 asuntoa, 5337 as-m², 9584 brm²
Valmistumisvuosi 2019
Asiakas Espoon Asunnot Oy

Niittysillankulma 1 on Espoon Asuntojen vuokratalokohde Niittykummun uuden metrokeskuksen alueelle. Korttelissa on kaksi viisikerroksista lamellitaloa sekä pysäköintihalli.

Rakennukset jatkavat Haukilahdenkadun laatikkomaisten talojen sarjaa. Rakennukset ovat kaavanmukaisesti tehokkaita ja syvärunkoisia, pienasuntoja avautuu molemmin puolin rakennusrunkoa.

Julkisivut ovat graafista ja sileää mustaa betonia päädyissä ja graafista valkobetonia pitkillä julkisivuilla. Syvennyksissä on maalattuja betonielementtejä. Pitsimäiset kuitubetonielementit sitovat parvekejulkisivut osaksi julkisivuja. Elementtijako on suunniteltu osaksi shakkiruutumaista julkisivupintaa.

Mustavalkoiset julkisivut jatkavat Haukilahdenkadun talojen materiaali- ja värimaailmaa. Rungon syvennyksissä, sisäänkäynneissä ja iv-konehuoneissa käytetyt värit on poimittu naapurissa sijaitsevan Niittykummun koulun julkisivujen keltaisesta rappauksesta ja punaisista katoista. Tehostevärit toistuvat autohallissa sekä porrashuoneissa.

Graafisen betonin ja kuitubetonielementtien kuvion suunnitteli Janne Järvinen, kuitubetonielementtien muotit Topi Äikäs.

Parvekkeet ovat sisäänvedettyjä ja sidottu osaksi rakennusmassaa pitsimäisillä kuitubetonielementeillä. Pohjaratkaisu mahdollistaa kaikille asunnoille oman parvekkeen ja näkymät kahteen ilmansuuntaan. Ratkaisu mahdollisti myös pysäköinnin sijoittamisen osittain rakennusten alle