Kohde HASO Tammenkallio, Helsinki
Kategoria Asuminen
Arkkitehti Petri Viita
Laajuus 70 asuntoa, 4498,0 h-m2
Valmistumisvuosi 2019
Asiakas Helsingin ATT, Lujatalo Oyj

Kortteli muodostuu kerrostalosta ja kahdesta rivitalosta. Rakennukset rajaavat korttelin keskelle pihan, jonka alla on kahden korttelin yhteinen pysäköintihalli.

3-4 kerroksinen kerrostalomassa on kadun- ja puistonpuolelta rapattua tiiltä, ja siinä on epäsymmetrinen harjakatto. Talo on jaettu puolen lamellin levyisiin kelta-punaisiin osiin antamaan inhimillistä mittakaavaa korttelille. Puuverhoillut rivitalot on jaettu väreillä asuntokohtaisesti. Väriskaala on sinivihreä, joka liittyy korttelia rajaavaan Turkoosikujaan.


Kerrostalon parvekkeet ovat kaikki pihan puolella ja ne ovat yleensä erillisparvekkeita, mikä tuo pihapuolelle elävyyttä. Pihanpuolen ulkoseinät on tehty uritetusta, maalatusta betonista. Vaakauritus häivyttää elementtisaumat ja antaa samalla puuverhousmaista ilmettä; pystysaumat on häivytetty parvekelinjoilla.

Pohjakerroksessa on puurakenteiset asuntopihat pergoloineen ja väliseinineen ja rivitaloissa puiset ulkovarastot. Kerrostalon osat yhdistää pihan kulmassa yksikerroksinen kerhotila, joka erottuu myös korttelin ulkopuolelta.

Kolmannen kerroksen pohjapiirros kerrostaloista

Tontti on toinen kahdesta vierekkäisestä tontista joille Helsingin Att rakennutti kerros- ja rivitalojen, sekä pysäköintikellarin muodostaman kokonaisuuden.