Kohde HEKA Kuninkaantammenkierto 14, Helsinki
Kategoria Asuminen
Työryhmä Emma Kämäräinen, Niina Sonné
Laajuus 58 asuntoa, 3862,5 h-m2, 5721 br-m2 sekä pihakannen alainen autohalli 1215 br-m2
Valmistumisvuosi 2019
Asiakas Helsingin ATT, Lujatalo Oyj

Kuninkaantammi on kaavaltaan kunnianhimoinen ja alueen tunnistettavuuteen tähtäävä uusi asuinalue Luoteis-Helsingissä. Se sijoittuu paikallishistoriallisesti arvokkaalle Kaarelan alueelle, Vantaanjoen helmaan. Alue toimii maamerkkinä Hämeenlinnanväylältä Helsinkiin tultaessa.

Kortteli muodostuu neljäkerroksisesta kerrostalosta ja kaksikerroksisita rivitaloista. Pihakannen alle on sijoitettu autohalli, joka ulottuu osittain kerrostalon alle ja jatkuu seuraavan rakennuksen alle.

Kuninkaantammenkierron puolella julkisivut ovat paikallamuurattuja ja kuultorapattuja. Katufasaadille antaa ilmettä kaareva parvekevyöhyke, jonka alinta kerrosta elävöittää läpitalonasuntojen omat portaat ja istutuslaatikot.

Avajaisaukiolle avautuu nurkkaan sijoitettu kerhohuone, joka korostaa aukiota julkisena tilana. Avajaisaukiolta on porttikongi pihalle, mikä osaltaan antaa julkista ilmettä asuintalolle aukiolle päin.

Kaavan mukaisesti talon massat jaetaan erivärisiin osiin rappausvärillä ja massoittelulla. Värimaailma liittyy Akvarellinkadun värikkääseen ympäristöön.

Pihan puolella julkisivumateriaaleina on maalattu uritettu betoni.

Rivitalossa pihanpuolen julkisivut ovat puupaneloituja, Turkoosikujan puolella julkisivut ovat rapattuja.

Suunnitelman asuntopinta-ala on 3862,5 h-m2. Kerrostalossa on 58 asuntoa, rivitalossa 8 asuntoa. Asuntojen keskipinta-ala on 66,5 h-m2.

Kaikissa asunnoissa on parveke, terassi tai asuntopiha.

Ositain pihakannen päälle rakennetulla korttelipihalla on vehreät sadevesipuutarhat ja metsäkasvillisuutta. Matalien rakennusosien katot ovat viherkattoja.