Kohde A-Kruunu Lummetie, Vantaa
Kategoria Asuminen
Työryhmä Juha Kämäräinen, Kaisa Kiuttu
Laajuus 129 asuntoa, 9495 br-m2, 6548 as-m2
Valmistumisvuosi 2022, rakentaminen alkoi tammikuussa 2021
Asiakas A-Kruunu Oy

Tikkurilaan rakennetaan parhaillaan A-Kruunun uutta vuokratalokohdetta. Rakennuksiin tulee yhteensä 129 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa sekä asukkaita palvelevat yhteistilat. Rakentaminen alkoi tammikuussa 2021.

Rakennukset ovat kaupunkimaisia: Lummetien puoleinen julkisivu avautuu katutasoon visuaalisesti kahden kerroksen korkuisena kivijalkana korkeine ikkunoineen. Katutasoon sijoittuvat asukkaitten yhteiset kerho- ja pesulatilat.

Rakennukset on jaettu pienempiin, noin puolen lamellin kokoisiin osiin julkisivumateriaalia, rakennusten korkeutta ja massoittelua vaihtelemalla. Lummetien puolella korttelin rakennusten korkeus nousee kohti Kielotien risteystä ja korttelin korkeinta 12-kerroksista rakennusta. IV-konehuoneet on sijoitettu kadunpuolelle osaksi rakennusten julkisivua korostamaan portaittain nousevaa korttelijulkisivua.

Rakennusten pääasiallinen julkisivumateriaali on asemakaavan mukaisesti paikalla muurattu tiili. Autohallin julkisivut ovat kuviorei´itettyä Cor-ten teräslevyä. Parvekkeilla ja betonimuureissa käytetään punaruskeaa Umbra-käsittelyä.

Asuntojakauma on monipuolinen yksiöistä isomåiin perheasuntoihin. Puiston puolella on korkeita parviasuntoja. Asuntojen valoisuuteen on kiinnittety erityistä huomiota, asuntojen ikkunat ovat tavanomaista korkeampia ja kaikilla asunnoilla  yksiötä lukuunottamatta on näkymiä vähintään kahteen ilmansuuntaan.

Rakennusten korkeus madaltuu Kirjastopuiston puolelle. Pohjakerroksessa on korkeita parviasuntoja. Autohallin cor-ten seinään puiston puolelle tulee taustavalaistu lummeaiheinen rei´itys.

Korttelipiha on yhteinen naapuriyhtiöiden kanssa.