Kohde Luoteisrinne 13 ja 15, Finnoo, Espoo
Kategoria Asuminen
Työryhmä Emma Kämäräinen, Niina Sonné
Laajuus Yhteensä 159 asuntoa, 9765 h-m2, 13 462 brm2
Valmistumisvuosi 2024
Asiakas JM Suomi Oy

Espoon Finnooseen rakennetaan kaksi betonirakenteista, tiiliverhoiltua ara-rahoitettua asuinkerrostaloa. Luoteisrinne 15 on viisikerroksinen ja Luoteisrinne 13 kahdeksan kerroksinen.

Luoteisrinne 15
Aluejulkisivu länteen Finnoonsillalle

Kortteli sijoittuu tulevan Finnoon metrokeskuksen pohjoispuolelle, Länsiväylän eteläpuolelle, Finnoonsillan ja Suomenlahdentien risteykseen. Korttelia rajaa pohjoisessa Matroonankatu ja idässä Maria Godhen polku, jotka ovat kevyenliikenteen reittejä. Ympäristö muokkaantuu tulevaisuudessa runsaasti nykyisen teollisuusalueen korvaantuessa asuinkerrostaloilla.

Asuinkerrostalomassat sijoittuvat korttelin itä- ja länsireunalle siten että niiden väliin jää suojainen vehreä oleskelupiha.

Pohjapiirustus 2.-8. kerros, Luoteisrinne 13
Pohjapiirustus 2.-5. kerros, Luoteisrinne 15

Julkisivut

Suunnitelmassa on lähdetty hakemaan urbaania ja selkeää muotoilua, joka kestää aikaa niin materiaaleitaan kuin väritykseltäänkin. Katu- ja pihajulkisivujen välille on luotu selkeää kontrastia massoittelulla: porrastus on hienovaraista julkiselle puolelle, kun taas sisäpihalle on luotu vahvempaa muotoilua parveketorneilla ja niiden vaakasiirtymillä.

Julkisivujen värimaailma on vaalea ja rauhallinen. Julkisivut tehdään tiilimuurattuina eri tiilisävystä, siten että kummallakin rakennuksella on oma teemavärinsä. Katutason muurausta elävöitetään muuraussyvennyksin ja vaihtelevilla muurauskuvioilla. Parvekkeen taustat ovat uritettua maalattua betonia. Parvekekaiteet tehdään pystyraidoitetusta kirkkaasta lasista.

Julkisivuote Luoteisrinne 13
Julkisivuote Luoteisrinne 15

Piha

Pihasuunnittelun lähtökohtana on korttelin yhteisten leikki- ja oleskelupaikkojen, pelastusteiden sekä tasoerojen luonteva kokonaisratkaisu. Ympäröivä umpikorttelirakenne rajaa ja suojaa pihaa sitä ympäröivien suurten katujen liikennemelulta ja pienhiukkasilta. Maanvaraisten pihojen mahdollistamat puu- ja pensasistutukset, lehtipuut ja toisaalta ikivihreät koristehavupuut luovat kortteliin ympärivuotisen vihreyden.